sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Heräsin, kävin lenkillä ja söin -päivitys

Heräsin tänään ihan kohtuuttoman myöhään. Kellojen siirtokaan ei jotenkin nyt yhtään helpottanut asiaa. Nyt kello on sitten ysi ja tuntuu enemminki kuin se olis kuusi.. Miten se on niin helppoa vinksauttaa tää rytmi tälläseks?? Ens viikon tavote onkin päästä takaisin ihmisten aikaan.. Uus kuukaus uudet tavotteet.

Kävin sitten kohtuuttoman tylsällä lenkilläkin. Tai mun olo oli niin kohtuuttoman tylsä, kun on nukkunut onnensa ohi ja kaikkea.. Oikeesti oli kai ihan ok lenkki, mutta yksin on niin tylsä juosta. Suomesta kaipaan siis kaiken muun lisäksi juoksuseuraakin. Tosin tänään oli ihan kiva ilma juosta +19 ja aurinkoa, pikkasen pilviä. Tienvarressa oli ihanasti sellasia punasia kukkia. Kenzon Flower hajuvesipullossa on niitä, mut en millään muista sen nimee ja googlettaminen on työlästä.. Olen varsinainen kasvitieteilijä. Mut toisaalta jos Kenzollakin ne on vaan flower niin mulle ne voi olla vaan kukkia. Kauniita on!

Näitä kukkia, 


Maasto missä juoksin oli myös kivaa, sellasta käkkäräpuista metsää, jossa ei ole aluskavillisuutta yhtään.. jotain kuivunutta ruohoa vaan. Kelpaa sielä nyt sitten mennä ja eksyä, tein tänään molemmat. Harmi vaan, että sinne kestää reitistä riippuen se 20-40min juostakin, joten en sinne ihan joka lenkil ehdi. Sääli.

Ens viikolla pitis tulla uudet lenkkaritkin. Kohta täytyy myös tehdä jotain mun juoksuvaatetilanteelle, en omista tällä hetkellä yhtään hihatonta juoksupaitaa ja vaan pari t-paitaakin mukaan eksynyt. Noi pitkät trikootkin on jo ihan kuumat. Kauheeta kun joutuu hikoileen lenkillä.

Nyt ei oo kauheesti mitään järkevää päässä. Kuhan tästä tokeennun niin voisin yrittää laittaa tänne kuvia noista pääsiäishulinoista.. Nyt kivaa sunnuntai-iltaa crumpy catin saattelemana!

huikee kissa saa aina hyvälle mielelle :D

torstai 28. maaliskuuta 2013

Mun huudeja

Taistelin äsken tietokoneen akun keston pitusen ajan tän blogin asettelu homman kanssa. Mulla oli kunnianhimonen tavote tehdä tästä hieno. Laittaa kiva banneri ja kaikkee.. Lopputulos oli sitten se, että sain lopulta kuvan tohon. Sekään ei nyt ole ihan oikeella kohtaa. Loput asetukset sitten vaihdoinkin jonkun mallin mukaseks ja poistin kaikki omat muokkaukseni, joita olin pari tuntia väsäillyt. Ulkonakin ehti aurinko laskee ja tulla täysin pimeetä. Hienosti käytetty tää ilta. Voisin ulkostaa tälläset hommat jollekin, mut toisaalta eipä mua nyt ihan hirveesti kiinnosta..

Hyppäänkin sitten asiasta moottorisahaan. Täällä on tänään ja huomenna pyhäpäivät. Kauheesti niitä ihme kulkueita ja ihmisiä kadulla mielin määrin. Oli kans nätti ilma, tosin aika vaihteleva kun välillä satoi ja välillä paitoi, niin kuvailin pikkasen näitä lähikulmia..

suihkulähde
Viereinen puisto
 Toi on musta hauska suihkulähde, sääli vaan kavereita kun niillä sataa aina. Se on tossa viereisessä puistossa, sitä pitkin on kiva kävellä kun on vähän vihreempää :)


Soooooollll!!
 Aah tänään oli kiva ilma, paisto aurinko ja auringossa olikin kyllä lämmin! Joku mittari tais näyttää +25, mutta se olikin suoraan auringon paisteessa. Paikallisetkin oli t-paijalla! Huomiseks on luvattu huonompaa säätä. Koska se kesä tulee??

äiti vetää tyttöä ja tyttö vetä koiraa

Monumento de sitios

Plaza de los Sitios
Plaza de los sitios on ihan tossa mun vieressä ja siinä on myös Zaragozan museo, jossa en ole käynyt. Toi puisto ja siellä oleva muistomerkki on jonkun miehityksen tai sodan päätteeks pistetty, kuka näitä nyt niin tarkasti muistaa..

Calle Leon XIII

Mun katu
Jep, tää on mun katu. Eipä muuta. moi.


maanantai 25. maaliskuuta 2013

"sade"lenkki

Portieeri yritti sanoo tänään, etten voi mennä lenkille kun sataa. Ihmisillä oli kyllä sateenvarjot auki ja maa oli märkä, mutta taivaalta ei kyllä vettä tullut. Mikä mahtava ulkoilmakansa. Aika yksinäni joenvarressa sai kerrankin olla. Lauantaina auringonpaisteessa kyllä riitti väkeä.

Lenkin aikana mulla kastu hiukset, hiestä. Päältä pysy kuivana.

Ehkä se mein portieeri tarkotti sitä, kun maalaatat on märkiä. Ne kyllä oli liukkaita! Vähän kun lumella tai jäällä olis juossut.

Kai juoksu kuitenkin on ulkolaji?

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen ilman..

mämmiä ei ole pääsiäinen. Tajusin sen eilen ja meni pääsiäinen pilalle. Suklaamunat on menettänyt merkityksensä myös, kun pääsiäinen on menettänyt merkityksensä. Eihän voi olla pääsiäismunia ilman pääsiäistä, ne olis vaan mitä tahansa suklaamunia. Ei myöskään oo niitä Fazerin suklaamunia, joissa saattaakin olla laktoosia, vaikka lukee, ettei olisi. Laktoosilla tai ilman, mignon kuuluu pääsiäiseen. En ala. Ei ollut myöskään virpojia. Vaan niitä rummuttajia huput päässään. Joo täytyy viettää Semana Santaa pääsiäisen sijaan. Ne on kyl eri juttui.

Eilen käytiin tapaksilla ja kivaa oli. Käytiin myös istumassa Naïshan kanssa yksillä mojitoilla kivassa kahvilassa. Oli hyviä, oikeeta mansikkaa seassa. Mojitot oli sen kahvilan juttu ja lisäksi erilaiset kahvidrinkit. Sopii kaikki hyvin jälkkäriksi tapaksille. Paikka oli myös tosi täynnä ja juuri kun oltiin aikeissa lähteä niin tarjoilija pyysi meitä siirtymään viereiseen pöytään, jotta iso porukka saataisiin mahtumaan vierekkäisiin pöytiin. Tästä vaivannäöstä se sitten toi meille vielä uudet mojitot talon piiikkiin. tällä kertaa ananaksella. Niin espanjalaista. Joskus yksi sitten onkin täällä kaksi. Mansikka oli parempi, ananas ihan liian makea (joo, jopa mun mielestä!) ja niistä jäikin molemmilta osa juomatta. Kiva paikka kuitenkin.

Minä ja mansikkainen mojittoni

Tänään mä kävin pitkällä lenkillä. Otti jotenkin kauheesti päähän lähteä, mutta kun pääsin alaovesta ulos olin onnellinen, että olin saanut lenkkarit jalkaan! IHANA sää! Aurinkoa ja just sopiva +17. Lämmin, mutta ei liian. Oli kivaa ja löysin kivan lenkinkin. Jeejee, hyvä päivä. :)

Mämmisempää pääsiäisviikkoa teille!

Ps. olisi pitänyt siivota, mutta hei mañana!

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Sábado de Pasión

Semana Santa eli tutummin pääsiäinen on pyörähtänyt käyntiin Zaragozassa kuten koko Espanjassa. Pitkin viikkoa kaupungissa järjestetään useita "Procesiones" eli kulkueita, joissa soitetaan rumpuja ja vaikka mitä torvia. Ne lähtee Santa Isabelin kirkolta ja sielä eka puhutaan ja soitetaan ja kaikki kulkueessa on pukeutunu kun ku klux klanin -jäsenet. Tänään puoli vahingossa osuttiin oikeaan paikkaan katsomaan viikon ensimmäistä kulkuetta. Hassun näköstä touhua! Näita kulkueita pitää siis ilmeisesti eri kirkot joita Zaragozassa on ja perjantaina homma huipentuu sitten kaikkien yhteiseen kulkueeseen. Tossa vähän kuvaakin.

BÖÖÖ!

No niin, itte lähen tässä pitkästä aikaa yhden hollantilaisen kaverin kanssa tapaksille. Kivaa lauantai-iltaa ja viikonloppua :)

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Los Caños de Meca

Täältä pesee kuulumisia! Pikkasen extempore päätin lähteä Riinan matkaan etelä-espanjaan suunnistamaan. Riina kun sattui niin sopivasti kyseleen matkaseuraa. Täällä sitä on sitten oltu etelässä Los Caños de Mecassa.  Torstain jälkeen on tullut suunnistettua varmaan enemmän kun koko viime vuonna yhteensä ja juostua siinä sitten sivussa myös vähän enemmän kuin tässä parin viime kuun aikana on yleensä ehtinyt. Viikonloppuna mä myös juoksin kaksi(!) kisaa, voin kertoo tunnen sen jaloissani. Teinkin pienen huomion itselleni, että jos joskus vielä tulevaisuudessa asun keskellä aavikkoa, juoksen vain siis tasaisella ja usein vieläpä asfaltoidulla alustalla, on mäkiseen maastoon sekä hiekkarannoille siirtyminen pikkasen raskasta. Mutta ei se mitään hapoilla on hyvä olla ja enää pari päivää jäljellä! 

Sää muuten suosii tänään. Istun altaalla (koska wifi ei toimi meijän huoneessa) juon kahvia ja syön mansikoita. todennäköisesti kohta palan, ellen lähde etsimään aurinkorasvaa jostain. Perjantaina on Zaragozankin luvattu jo yli 20astetta. Eli onnistunut suoritus multa lähteä kelejä pakoon (viime viikolla satoi lunta!) ja palata kesään. :) 

Tässä vielä kuvituksena tän aamun aamulenkin kuvia. Nyt taidan mennä metästämään sitä aurinkorasvaa.. Koittakaa Suomessakin pärjää sielä pakkasessa, kyl se kesä joskus tulee! :)





tiistai 12. maaliskuuta 2013

Normipäivä Zaragozassa

Moi vaan! Mä alan olee hengissä taas flunssan jäljiltä! Jee!! Eka päivä perjantain jälkeen kun en oo nukkunu viel yksiäkään päikkäreitä ja nousinkin Espanjan mittapuulla ihan suht aikasin! Vitsi tuntuu hyvältä kun jalkoja ei hapota maatessa ja ei tartte kahden tunnin valveilla olon jälkeen mennä takaisin nukkumaan. Kuumetta mulla ei kuitenkaan oo ollut jonkun lauantain jälkeen, niin ihanaa, että olokin alkaa jo parantua! Nyt mulla on jäljellä vaan sellanen nuha ja vähän arvonkin pitiskö käydä lääkärissä, kun pikkasen ois sellanen poskiontelontulehdus fiilis, mutta toisaalta tääkin on eilisestä helpottanut tosi paljon, niin ehkä se lähtis itestään.. Hyvä toivoa :D

Tänään kävin yliopistolla metsästämässä mun koordinaattoria, jota oon mettästäny jo useemman kerran. Nyt kuitenkin olin saanut maililla selvät ohjeet tulla maanantai tai tiistai aamuna kolmanteen kasviin jollekin analisis osastolle.. Ei ollut ihan englanti hallussa tälläkään proffalla. Tällä kertaa mä kuitenkin löysin oikean huoneen kun ahkerasi kiersin jokaisen oven osastolla! Ruova Ponz osottautu myös aivan ihanaksi ja laitto nimen paperiin paperia juuri lukematta! JEE, VOITTO!! Vaihdettiin vielä pienet kuulumiset ja sitten suuntasinkin innoissani kv-toimistoon, jossa nyt vihdoin saisin skannattua mun learning agreementin Suomeen. MUTTA, eihän herra kv-koordinaattori ollut paikalla ja se sihteerin olonen tyttö ei tiennyt miten skannataan.. Jotenkin mä en enään ollut edes yhtään yllättynyt tai pettynyt tai mitenkään muutenkan hermostunut siitä, että tää homma ei hoitunut tälläkään kertaa loppuun, hei yks asia kerrallaan. Vähän pistää kuitenkin naurattamaan, että mä oon yhden paperin täyttänyt kaksi kertaa (koska aluksi netissä oli kursseja, joita ei sitten olekkaan), pyytänyt erittäin huonoon kopioon Suomen kv-koordinaattorin nimen (koska herra kv-koordinaattori ei täällä suostunut allekirjoittamaan paperia ennenkuin on Suomen allekirjoitus, enkä myöskään saanut skannata paperia hänen skannerillaan Suomeen..) Mennyt huonon kopion (jossa on siis se Suomen allekirjoitus!) kanssa herra kv-koordinaattorille, joka ilmoittaa, että ei tää kopio käy. Hae sun koordinaattorin (tässä vaiheessa mietin, että mikä MUN koordinaattori) allekirjoitus eka ja sitten hän SKANNAA sen Suomeen.. Sain sen MUN koordinaattorin nimen ja et kolmas kerros ohjeeks ja palloilin aikani, enkä löytänyt oikeaa huonetta, kun KUKAAN ei tiennyt milla osastolla tai kuka tää kyseinen henkilö on. Mielenkiintoinen työyhteisö kun ei edes nimeltä toisia tiietä.. No nyt on sen mun koordinaattorin nimi paperis ja saa nähdä jos vaikka huomena tää ihanan avulias José vois sitten sen skannata taas Suomeen.. Hohhoh, onneks oon suomalainen ja opiskelen Suomessa.

Tää on se mesta, missä hommat hoituu <3

Täällä on muuten ihana ilma tänään, sellanen lempeä kevät sää ja kadulla oli puissa ihania punertavia kukkia, ahh ehkä se kesä tulee <3 :) Tosin, nyt on aikanin pariksi päivää luvattu taas vähän kylmempää, ehkä sen jälkeen sitten lämpiää !

Tänään oli taas kerran mielenosoitus kadulla, perus tiistai siis Zaragozassa :)

Tässä vielä pari turisti uvaa Barcelonasta, myöhemmin lisää.




Turisti

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Flunssaa pukkaa

Melkonen viikko taas takana. Viime lauantaina suuntasin siis aamusta Barcelonaan, jossa mua Plaza Catalunyalla odotti kaksi ihanaa tyttöä! Annin ja Annikan kanssa kierreltiin Barcelonaa maanantaihin asti: shoppailtiin, kattottiin nähtäviiksiä ja syötiiin. Välillä vaan istuttiin kahvilla ja kivaa oli. Parasta kyllä nähdä välillä vanhoja tuttuja ja päivitellä kuulumiasia kunnolla! Sopivan rauhallinen viikonloppu, mutta joka ilta nukkumaan mennessä tunsi kyllä jaloissaan kävelleensä kaduilla! Turistina olo on rankkaa!

Barcelonassa saatiin onneksi nauttia vähän auringosta, sillä Zaragozassa on lähinnä satanut. Mikäköhän siinä on, että kun mulla on Suomesta vieraita, niin täällä vaan sataa!?!? Tänään ei kai enää sitten satanut, tytöthän lähti aamulla, mutta mä olen nyt viettänyt päivän oikein ahkerasti sängyssä. Viime viikkojen turistina ja hostina olo on ilmeisesti ollut niin raskasta, että sain kunnon flunssan päälle. Pari päivää oon sinnitellyt buranan voimilla, jotta on voinut tehdä kaikkea mukavaa kun kerrankin on vieraita. Tänään sitten omistin päivän nukkumiselle ja hyvällä tahdilla on tullut tuhottua Suomituliaisia, lakua ja salmiakkia. :D

Nyt on aika tyhjä olo, kun ehti niin tottua hyvään seuraan. Viikonlopun mä taidan käyttää kuitenkin vain lepoon ja parantumiseen, koska ens viikolla on sitten taas kaiken näköstä ohjelmassa, pikku urheilureissua pukkaa! Ootan kyllä ihan hirveesti! Täällä lenkkeilyt kun on ollut tosi epäsäännöllistä, on kivaa kun voi mennä ja varata aikaa vaan siihen lenkkeilyyn! Urheilu on niin kivaa ja täällä sen nyt on viimeistään huomannut kuinka mä tartten urheilua! Suomessa kaikki liikkuu jollain tapaa, täällä ei kukaan! Mä oonkin ihan outo lintu kun käyn lenkillä useemmin kun kerran viikossa (kröhöm.. tässä nyt siis viikon lenkkitauko takana..) Lenkille tekisikin mieli jo hirveästi, mutta nyt täytyy malttaa, ettei ens viikko mene ihan pilalle.

Tänään on muuten meijän ainejärjestön vuosijuhlat Tampereella. Ensimmäinen opiskelujuttu, jossa olisin kyllä halunnut olla! Näin kun kaverit lähti ja on yksin kipeenä, kaipaa vähän Tamperetta! Mutta vuoden päästä Boomia juhlitaan taas uudestaan, täällä ollaan vain kerran :)

Kuvia en nyt saanut tänne laitettua, toiste sitten !

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Roadtrip

Pitkä hiljaisuus blogin puolella ollut. On ollut niin mahottomasti kaikkea, etten tiedä edes mistä aloittaa! Andalucian reissu oli loistava ja takana 850km pikkusella vuokra-autolla blondin kartanlukijan kanssa. Blondi suoriutu hommastaan hyvin, vaikkei meillä karttaa ollutkaan! Uskomattomalla suunnistustaidolla sateessa ja sumussa kuitenki pösöteltiin menemään ja hotelli löydettiin ykkösellä, vaikkei me senkään osoitetta tiedetty!

Malaga oli ihana turistiparatiisi, jossa pyörin muutaman tunnin. Kävin syömässä ja nautin kaduista. Junasta kun nousin mä olin melkein tuskissani kuinka oon valinnut vaihtokaupungikseni pohjoisen Zaragozan, jossa tällähetkellä on aika harmaata eikä lämpöäkään vielä hurjasti ole. Parin tunnin päästä mä olin kuitenkin jo iloinen kaikkien suomalaisten turistien ja pelkkää englantia mulle puhuvien tarjoilijoiden keskellä, että Zaragozassa majailen. Etelä on loistava paikka lomailuun, mutta huhhuh mulla menis hermo niihin miljooniin turisteihin! Kieltä tuolla olis tosi vaikea oppia!

Turistilounas Malagassa

Malagan katuja

Käsipäivää



Illlalla treffasinkin Saran lentokentällä, josta kaikkien vaikeuksien jälkeen saatiin kuin saatiinkin auto allemme ja matka kohti Barbatea alkoi. Ensin otettiin kyllä pieni kunniakierros Torremoliinoksen kautta takaisin lentokentälle, ennen kuin oikeat liittymät löyty. :D Mahtavaa! Los Caños de Mecakin löytyi kaikesta huolimatta, vaikka tosiaan karttaa ei ollut ja osoitteitakaan ei oikein muistettu. Se oli sellasta yösuunnistusta ilman karttaa ja rastit löyty :)

Hotelli edestä


prummmm

Yhtenä iltaäivänä tehtiin myös pikku tutustumis reissu Cadiziin, joka oli tosi symppis paikka ihana auringon paiste ja meri ja kaikki!
Turisti Cadizissa

Olen nähnyt Atlantin
 Muutaman lenkeily päivän jälkeen suunnattiinkin sitten kohti Sevillaa. Matkalla pidettiin pieni kahvitauko Jerez de la Frontera nimisessä kaupungissa. Ihanan symppis paikka sekin. Satuttiin sopivasti sunnuntaikirpparillekin, uskomatonta krääsää oli tarjolla!

Söpö ulkopöytä Jerez de la Fronterassa

Sara Jerezissä
Sevillakin löytyi ilman karttaa mallikkaasti ja muutaman kierroksen jälkeen onnistuttiin myös palauttamaan auto oikeaan paikkaan. Hostelli meillä oli varattu Sevillan keskustasta ja sinnekin osattiin jotenkin tuurilla ilman karttaa. Oikeesti en oikein käsitä miten me oikein nää tehtiin! Suomessa mulle ei tulis mieleenkän lähteä roadtripille ilman karttaa, yleensä navigaattori on ehdoton! Sevillaan suuntaaville voin muuten suositella meijän hostellia Garden Backpacker tai joku vastaava, en nyt osaa sitä kirjoittaa, mutta tosi viihtysä ja hyvä henki siellä! Myös henkilökunta oli ihanan avuliasta! 

Sevillassa oltiinkin oikein kunnon turisteja, istuttiiin kahvilla ja ravintoloissa, shoppailtiin ja kierrettiin tärkeimmät nähtävyydet. Säät suosi meitä ihanasti ja Zaragozaan palattiinkin palaneiden nenien kanssa! Oli vähän mun kämppiksillä naurussa pitelemistä :D

Sieni

Jädee sienen portaalla

turisti taas

alcatras (kuinka tääin nyt kirjotetaan??)


Alcatrasissa
Mun city!!

Se iso kirkko
Huh ihan mahtava reissu oli! Ja ihanaa oli nähdä kaverita pitkästä aikaa barbatessa! Kavereiden näkeminen sai kyllä pikku koti-ikävän aikaan. Normaalisti on jotenkin niin erielämässä, ettei oikein edes muista elämää muualla.

Saraa oon nyt hostannut pari päivää täällä Zaragozassa, aika menossa oon saanut olla kokoajan! Jottei elämä kävisi tylsäksi niin huomenna suuntaankin viikonlopun viettoon Barcelonaan, jossa tapaan ihan opiskelukaverit, jei Anni ja Annika ootan jo teitä! Ens viikko meneekin sitten tyttöjen kanssa täällä Zaragozassa. :) Kivaa on ja täytyykin tunnustaa, ettei reissut nyt tähän lopu. Taisin tänään sopia muutaman reissun lisää, mutta niistä sitten myöhemmin! 

Nyt on pää ihan tyhjä ja lauseiden muodostus lähes mahdotonta. Palaillaan taas!