perjantai 27. helmikuuta 2015

Milford Sound


 Milford Sound oli paikka, jota ootin ehkä eniten reissussa. Ja olihan se makee. Merestä nousi älyttömän jyrkästi vuoria. Mitre Peak on kai maailman korkein merestä nouseva kohta. Muistelisin 1500m paikkeilla.


Rinteillä oli myös monia vesiputouksia, joista osa katos tuulen mukana hauskasti ilmaan. Sairaan kaunista!


Turisti risteily täällä oli aika hintava, mutta ilman ei tuonne oikein oo mahollista päästä. Tosi monille soundeille ei pääse ollenkaan, kun teitä ei mee lähimainkaan. Milford Soundillekin se on tehty vuoren läpi hirveen pelottavaa tunnelia pitkin. Tietysti ykskaistastatunnelia. Hyi.


Mutta ajomatka oli kans ihan nähtävyys, vaikka auton ikkunat ei oikein toimi vuorien katseluun läheltä. Kattoikkunalla toimis. Hauskin oli ehkä paikka, jossa monta turistibussia oli pysäköiny niityn reunaan ja kiinalaiset kuvas niittyä. Siis valtavaa niittyä, mut näytti se hupaisalta! Oikeesti siitä kohtaa näki myös vuoret makeesti. Mut silti kuvitelkaa ny 5 bussillista turisteja keskelle niittyä.

Aika iso nähtävyys oli myös turistibussien määrä. Kannattaa olla joko sairaan ajoissa tai sit vähä myöhässä. Lähimmästä kaupungista Te Anausta ajaa pari tuntia, joten tien varret on täynnä 10-12 ja risteilyt 12-14. Mein vasta kahden jälkeen lähteny risteily oli ihanan väljä ja se yhtiö kans katto ettei ne ota sitä tupaten täyteen, vaan mahtu istuu ulos ja sisään. Voin suositella cruise milford:ia. Pieni vene ja sairaan kiva henkilökunta.



 Kaks kuukautta sitten olisin käyttäny jotain megaboldauksia ja huutomerkkejä. Nyt riittää, kun sanoo, että kandee käydä. Upeeta.

Maisemaähky saavutettu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti